Belföld

Pár óra alatt fordult Gyurcsánnyal a világ

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 10. 12. 07:47

Hétfőn délután még támogatta a kormány intézkedéseit iszapügyben, később viszont gyökeresen megváltozott a véleménye.

“Támogatni akartam őket, de kiderült, hogy ócska haszonlesők” – írja a kormányról újabb hétfői internetes blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök. Az egykori kormányfő hétfőn kora délután, Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnöknek a katasztrófával kapcsolatos parlamenti beszéde után még azt írta: “A miniszterelnök tisztességes, jó beszédet mondott. Egyet lehet és egyet kell vele érteni.” Azt is hozzátette: “világos, hogy tisztességes elveken nyugvó határozott választ akar adni a kormány a kialakult válsághelyzetre. Ez rendben van. Támogatni kell ebben a kormányt.

Gyurcsány Ferenc az ezt követő második délután bejegyzésében azonban már így ír: “Ugye azt mondtam, hogy a kormánynak igaza van. Ezt most is tartom. Orbán négy feladatról beszélt, azok szerintem rendben vannak.” Szerinte az is rendben van, hogy a kialakult helyzetben hathatós állami segítségre és irányításra van szükség: az irányítás átvételére és a vagyonzárra.

A bejegyzés szerint nem is ezekkel az intézkedésekkel vannak gondok, hanem a parlamenti vitát követő törvényjavaslat tartalmával. Ebben a kormány arra kér felhatalmazást, hogy rendeletben, “bármikor, bármit, bárkitől elvehessen és felelősség nélkül más vagyonával azt tegyen, amit akar” – írja a volt miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint ez botrányos, alkotmányellenes és erkölcstelen.

Az egykori kormányfő úgy fogalmaz: “A katasztrófára hivatkozva Orbán kormánya bevezeti a korlátlan és szabad államosítás rendszerét. Ha megteszi, akkor itt a jogállam vége.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.