Belföld

Elhalasztják az egyik áldozat temetését

A család kérésére elhalasztják a kolontári iszapömlés egyik áldozatának temetését, a fiatalembert kedden búcsúztatták volna - mondta a devecseri plébános.

A devecseri plébánia udvarán a Katolikus Karitász munkatársai ételt, italt osztanak a betérőknek. A plébános elmondta, hogy rengeteg ruhát kaptak, de szükségük lenne gumicsizmára és védőkesztyűre is. Folyamatosan érkeznek a felajánlások, ezek koordinálása jelenti most a legnagyobb feladatot a plébános szerint.

Az MTI tudósítója a polgármesteri hivatal előtt állatvédőket látott, amint egy párhetes cicát tisztítottak meg a vörösiszaptól. Ivanyik Zsolt, a vegyi csoport Kazincbarcikáról érkezett önkéntese elmondta, hogy 28 órája dolgoznak folyamatosan, az állatvédőkkel közösen mentik a kertekben rekedt állatokat. A Tököli Állatmenhely munkatársai a devecseri Hunyadi utcából csirkéket, kacsákat, kakasokat szabadítottak ki délelőtt.

Devecserben független kárszakértők járják az utcákat, de több ember is arról beszélt, hogy félnek a csalóktól, nem mernek információt adni személyes adataikról.A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint vagyonelleni
bűncselekményekről eddig nem érkezett bejelentés, a rendőrök folyamatos
ellenőrzést tartanak azokban az utcákban, ahonnan kiköltöztettek
embereket.

A templom melletti hangszórókból egy Ajkáról műsort sugárzó rádióadón keresztül a gátépítésről szóló híreket közvetítik. A menetrend szerinti buszjáratok és postaautók mellett teherautók jelentik a forgalmat, az utcákon maszkban közlekednek az emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik