Belföld

Húsz buszt helyez készenlétbe a Kisalföld Volán

Húsz buszt helyezett készenlétbe a Kisalföld Volán arra az esetre, ha ki kell telepíteni a vörösiszap által fenyegetett Devecsert - olvasható a társaság honlapján.

Ezeket a járműveket a menetrend szerint induló járataikból tudják csak biztosítani – jelezte a társaság vasárnap este, s ezért arról is tájékoztatták utasaikat, hogy a Kisalföld Volán Zrt. által közlekedtetett összes járaton számítsanak késésre, esetleg járatkimaradásra.

Tekintettel az így kialakult helyzetre egyben azt a javaslatukat is megfogalmazták, hogy utasaik lehetőség szerint előbb induljanak el úticéljuk felé a hétfői napon.

A városháza vasárnap délelőtti közlése szerint az egyetemi és a Magvassy-sportcsarnokban, a győrszentiváni közösségi házban, valamint 18, kisebb befogadóképességű iskolában, kollégiumban helyezik el Győrben a devecserieket, ha ki kell költöztetni őket. Ha szükségessé válik a kiköltöztetés, Győr-Ménfőcsanakig vonattal hozzák az evakuáltakat, majd buszokkal viszik őket a befogadóhelyekre.

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság szombat délutáni ülését követően jelentette be Kontrát Károly belügyi államtitkár, hogy Devecsert illetően intézkedtek az “esetleges kitelepítésről”. Közlése szerint a MÁV öt vasúti szerelvényt készített elő a devecseri állomásra, hogy ha szükségessé válik, a lakosokat egyszerre Győrbe szállíthassák. Arrl is beszámolt, hogy elkészítették a győri befogadási és elhelyezési tervet is.

Szűts György, a megyei katasztrófavédelem vezetője kevéssel később azt közölte az MTI-vel: arra is készen állnak, hogy a város teljes lakosságát elhelyezzék. (Devecser honlapján az olvasható: 5300-an élnek a településen.) Mint mondta, a jelentős létszám miatt több sportcsarnokot, tornatermet, kollégiumot készítettek fel az érkezők fogadására. Hogy melyeket, azt akkor még nem tudta pontosan meghatározni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik