Belföld

Sokan az iszapkatasztrófából húznak hasznot

24.hu
24.hu

2010. 10. 09. 20:12

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság csalókra figyelmeztet, akik a vörösiszap károsultjainak megsegítésére hivatkoznak és az általuk megadott számlaszámra várnak adományokat.

A rászorultak helyzetével visszaélő csalók jelentek meg, akik az általuk megadott számlaszámra várják az adományokat – áll a védelmi bizottság közleményében. Felhívják a figyelmet arra, hogy a felajánlók minden esetben tájékozódjanak az érintett önkormányzatoknál a számlaszám hitelességéről, illetve csak az önkormányzatok vagy a Vöröskereszt által (például az önkormányzat vagy a Vöröskereszt internetes oldalán) megadott hiteles számlaszámokra fizessenek be adományokat, illetve a nemzeti segélyvonalakat hívják. Ugyancsak ne fizessenek az „adománygyűjtő” kezébe támogatást, illetve senki se engedjen be otthonába adománygyűjtés indokával idegeneket.

Az elvégzett legújabb légszennyezettségi tájékoztató mérések szerint a levegő portelítettségi mértéke Somlóvásárhelyen nem haladja meg az egészségügyi határértéket. Devecser és Kolontár települések egy-egy pontján határérték feletti port mértek. A porral terhelt területeken porálarc és védőszemüveg használata szükséges.

Továbbra is útzár van Ajka és Kolontár között. A menetrend szerinti autóbuszjáratok és a kolontári lakosok csak Devecser felől közelíthetik meg Kolontár települést. Devecser megközelítése a 8. számú főútvonal felől a legproblémamentesebb – fogalmaznak a közleményben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.