Belföld

Nem választották meg a Médiatanács tagjait

A négy kiadó helyre összesen nyolc jelölés érkezett.

Nem született megállapodás a Médiatanács összetételéről, mert a pénteki zárt ülésen nem tudtak megállapodni a parlamenti pártok. Az eseti bizottság fideszes elnöke reményét fejezte ki, hogy hétfőn sikerül megválasztani a tagokat, amit a parlament még aznap meg is szavazhat. A parlamenti pártok négy jelöltre tehetnek javaslatot, az ötödik tag Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

Cser-Palkovics András a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy pénteken egyetlen jelölt sem kapott egyhangú támogatást. A bizottság hétfői ülésén már elegendő a parlamenti mandátumok arányában a kétharmados támogatás, így esély van a tagok megválasztására. A kormánypárti politikus fontosnak nevezte, hogy mihamarabb megalakuljon a Médiatanács, és felálljon a közszolgálati kuratórium.

MSZP-közeli források úgy tájékoztatták a Független Hírügynökséget, hogy a kormánykoalíció csak a saját jelöltjeit kívánja beültetni a Médiatanácsba. Szerintük ezt támasztja alá, hogy az öttagú testületbe négy tagot jelölt a Fidesz, egyet pedig a KDNP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik