Belföld

Két életveszélyes sérültje van még az iszapáradatnak

Jelenleg 64 embert kezelnek hat kórházban.

A vörösiszap-katasztrófában megsérültek közül 64 embert kezelnek jelenleg hat kórházban, közülük 2 sérült állapota életveszélyes, 9-é súlyos – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtöki közleményéből. A 65. sérült az a 3 éves kislány, akinek a szemébe került az iszap, és nyelt is belőle. Őt jelenleg a Heim Pál Kórházban kezelik, és várhatóan 1-2 héten belül egy szemműtét is vár rá a Semmelweis Egyetem Szemklinikáján.

Az OKF tájékoztatása szerint az ajkai Magyar Imre Kórház-Rendelőintézetben összesen 88 beteget láttak el. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 25 sérültet szállított be. Jelenleg 23 beteget kezelnek, mindegyikük közepesen sérült, 65 ember pedig az ambuláns ellátás után távozott.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba összesen 23 embert vettek fel, ebből 19 sérültet az OMSZ szállított. Közülük 17 személyt kezelnek jelenleg is, 1 embernek életveszélyes az állapota, 8 beteget pedig már hazaengedtek.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban 2 súlyos és 1 életveszélyes sérültet kezelnek.

Budapestre 2 honvédségi kutatómentő helikopterrel és 1 OMSZ-helikopterrel 26 sérültet szállítottak. A Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központba 10 sérültet vettek fel, közülük 1 beteg állapota súlyos, intenzív ellátást kap, 3 könnyű sérült traumatológiai ellátást igényel, 6 főt pedig égési sérülésekkel kezelnek, 1 fő állapota súlyos.

A Péterfy Sándor utcai kórházban 11 főt láttak el, melyből 8 sérültet vettek fel, 3 ember pedig az ambuláns ellátás után távozott. A felvettek közül 6 személyt jelenleg is kezelnek, 1 ember állapota súlyos, a többi közepesen sérült.

A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézetébe 5 égési sérülést szenvedett beteg került, állapotuk súlyos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik