Belföld

Folyamatosan érkeznek a segélyek Kolontárra

Hétfő óta az ötödik – ásványvizet, tartós élelmiszert tartalmazó - szállítmány érkezett meg.

Folyamatosan érkeznek az élelmiszerek és a vörösiszap eltakarításához szükséges eszközök a katasztrófa sújtotta Kolontárra és Devecserre. Ezeket a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt közösen biztosítja – tájékoztatta az MTI-t Jamrik Péter, a Közbiztonsági Testület elnöke.

Hétfő óta az ötödik – ásványvizet, tartós élelmiszert tartalmazó – szállítmány érkezett meg a helyszínre, ezekből biztosítják az itt dolgozó közel 600 fő és a lakosság ellátását – mondta Jamrik Péter, aki a vöröskereszt önkéntese is. Hozzátette: az élelmiszerek nagy részét a vöröskereszttől, másik részét egyéni adományozóktól kapják.

A Közbiztonsági Testület a három megyei közgyűlés – Somogy, Veszprém és Zala megyék elnökei által létrehozott testület, amely nem a jelenlegi helyzetre alakult, hanem a három megyében koordinálja a rendőrség, tűzoltóság, mentők és az önkormányzatok, civil szervezetek közötti együttműködést – mondta el az elnök. Ilyen vészhelyzetekben a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság utasításait hajtja végre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik