Belföld

Akinek Orbán szabad kezet adott

Tarlós István kezét egyedül a felesége tudja fogni.

A BKV-t, a MÁV-ot és a Volánt integrálni kell, a közlekedésszervezésnek meg kell maradnia a főváros hatáskörében – mondja Tarlós István. Az új főpolgármester ugyanakkor a három cég finanszírozását szabályozottabbá tenné. A politikus a Népszabadságnak nyilatkozott.

Tarlós szerint a három cég jövőjéről kormányzati szinten kell dönteni, a finanszírozásukat pedig egységes struktúrában kell megvalósítani. Mint mondta: szükség van azonnali pénzügyi segítségre, mert ha azt Budapest nem kapja meg, akkor fizetésképtelenné válhat a BKV, amelyről tegnap tárgyalt Kocsis István vezérigazgatóval, és amelynek az adósság 500 milliárd felett jár.

Az új főpolgármester közölte, sem a BKV-t, sem mást nem kíván privatizálni. “Mindenféle célozgatás ellenére, nekem Orbán Viktor miniszterelnök úr szabad kezet adott Budapest irányítására” – mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy az ő kezét egyedül a felesége tudja fogni.

Tarlós nem érti a bírálatokat, amiket azért kapott, hogy a volt Demszky-helyettest kérte fel pénzügyi tanácsadónak. Szerinte azért “van szükség Atkári János szigorú pénzügyi szemléletére”, mert a főváros pénzügyi helyzete borzasztó rossz. Tarlós immár a választások után “a bármely oldalról jövő eszelős megnyilvánulásokra” azt mondja: bosszankodjanak csak, a döntése marad.

Ajánlott link:

Tarlós: Nekem Orbán Viktor szabad kezet adott (Népszabadság)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik