Belföld

80 rendőr őrzi a katasztrófa sújtotta térséget

Kolontáron és Devecseren géppisztollyal felszerelt rendőrjárőr-párosok sétálnak az utakon.

Nyolcvan egyenruhás rendőr – részben géppisztollyal felszerelve – őrzi az ajkai vörösiszap okozta katasztrófa térségének biztonságát csütörtök éjjel. A rendőrök a lezárt utcák előtt posztolnak és a településeken járőröznek.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI tudósítójának elmondta: a Veszprém megyei rendőri állományt a készenléti rendőrség egységei segítik, így a vörösiszappal elöntött három településen folyamatos a rendőri jelenlét, őrzik a hátrahagyott értékeket.

A szóvivő közlése szerint az elmúlt négy napban fosztogatásról, vagyon elleni bűncselekményekről nem érkezett jelentés.

Bényi Mónika tájékoztatása szerint a térségbe vezényelt rendőröket megfelelő védőfelszereléssel látták el, gumicsízmában, porvédő maszkban és védőkesztyűben teljesítenek szolgálatot, váltásukról folyamatosan gondoskodnak. Az elmúlt négy napban rendőrök nem sérültek meg, de hétfő délután, amikor rázúdult az ajkai zagytározó tizes kazettájából a vörösiszap a közelben lévő három településre, a mentésben segédkező tűzoltók közül 11-en szenvedtek égési sérüléseket. A szóvivő közlése szerint állapotuk nem súlyos, egyikük sem szorul kórházi kezelésre.

Az MTI tudósítója csütörtök este, sötétedés után azt látta, hogy Kolontáron és Devecseren géppisztollyal felszerelt rendőrjárőr-párosok sétálnak az utakon, az üresen hagyott házak utcáiba betérő valamennyi autót ellenőrznek.

Devecser és Kolontár között, valamint a két település utcáin rendőrautók és katonai járművek konvoja kígyózik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik