Belföld

Szili: nem egy új MSZP-t hozunk létre

A politikus új pártjának alapszabályában garanciális elemekkel szabnak gátat annak, hogy a szocialistákhoz köthessék őket.

Olyan, inkább balközép erőt kívánnak létrehozni, amelyben a szélsőbaloldali romantikának nincs helye – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Szili Katalin, aki hétfőn jelentette be, hogy kilép az MSZP parlamenti frakciójából.

A volt házelnök egy új párt, a Szociális Unió elnöke lett, amely a tavaly útjára indított Szövetség a Jövőért Mozgalom bázisára épül. A politikus úgy fogalmazott, hogy most egy laza szerkezetű konglomerátumról van szó, amelyhez több ezren kapcsolódnak, a tagok száma pedig több százra tehető. Két elnökhelyettese van: Szabó Lajos Mátyás volt XVI. kerületi polgármester, egykori országgyűlési képviselő és Gráner Gyula, aki valaha az MSZP társadalompolitikai tagozatát vezette.

Szili Katalin azt mondta, hogy új, baloldali pólusra van szükség a magyar politikában, de nem egy másik MSZP-t akarnak létrehozni, és az alapszabályuk tartalmazni fogja azokat a garanciális elemeket, amelyek ennek gátat szabnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik