Belföld

Jobbik a Fidesz szerelemtiltásáról

Novák Előd nyílt levelet írt az álláshalmozásról a Fidesz polgármester-frakcióvezetőjének.

Novák Előd nyílt levele szerint Lázár János “féltékenységi kirohanása” mögött nyilvánvalóan a gátlástalan politikusi álláshalmozás feszegetése áll. A jobbikos politikus a frakcióvezető-polgármestert emlékezteti arra, hogy Orbán Viktor neje is volt a Fidesz-jelölt, Navracsics Tibor második felesége a Fidesz EP-listáján szerepelt, végül a Nézőpont Intézet irodavezetője lett.

Korrektebb a párt fiókintézményeként működő, elvileg független elemzőcég alkalmazásában állni? – teszi fel a kérdést Novák, aki szerint Dúró Dórával a Jobbikban találtak egymásra, tehát nem bevittea a feleségét a politikába.

A Jobbik alelnöke nevetségesnek tartja, hogy Lázár János megtiltaná a szerelmet. Mint írja, hiába reménykedik a Fidesz-frakcióvezetője, nem válnak el. Novák Előd elismeri, hogy a politikusi álláshalmozás “a munka rovására megy”, bár ők – Dúró Dórával – ketten együtt sem látnak el annyi feladatot, mint az álláshalmozó Lázár János.

Éppen ezért Novák Előd alkut ajánl, ha a Fidesz véget vet a politikusi álláshalmozásnak, a pártállami vezetőket kizárja a közéletből, akkor feleségével együtt felajánlják lemondásukat: ráadásul Lázár János dönthet, melyikük mandátuma “függesztődjék fel”.

A Fidesz frakcióvezetője a fidesz.hu-n jelentette be, hogy terveik szerint 2014-től férj és feleség egyszerre nem lehet majd parlamenti képviselő. A javaslat a jelenlegi parlamentben egyetlen házaspárt érint, a jobbikos Novák Elődöt és Dúró Dórát.

Lázár János a politikusok álláshalmozásának korlátozásával egy szövegkörnyezetben említette a házastársakra vonatkozó felvetését. A Fidesz honlapján tartott online fogadóórán azt írta: “2014-től bevezetjük, hogy férj és feleség ne lehessen parlamenti képviselő”.

Dúró Dóra a STOP-nak azt mondta, a választók döntése mellett kizárólag az egyes képviselők egyéni alkalmassága és felkészültsége lehet kritériuma annak, hogy valaki tagja lehessen a törvényhozásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik