Belföld

Büntetőfeljelentés az átszavazások miatt Baranyában

Nagy számban jelentek meg olyan személyek választóként, akik nem laknak a településen.

Büntetőfeljelentést tesz a rendőrségen négy településen tapasztalt átjelentkezéses szavazások miatt a Baranya megyei területi választási bizottság. “Azt gyanítjuk, hogy Hobol, Szentkatalin, Bosta és Tengeri községben nagy számban jelentek meg olyan személyek választóként, akik életvitelszerűen nem laknak a településen, ami befolyásolhatta a helyi szavazások eredményét – mondta Berke Gyula, a bizottság elnöke.

Megjegyezte: az eredményeket nem semmisítették meg, de feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen közokirat-hamisítás és a választási szabályok megsértése miatt, kérve a rendőrségtől az esetek kivizsgálását.

Berke Gyula beszámolt arról, hogy a grémium szerdai ülésén megsemmisítette Liget kisebbségi választásának és Szilvás polgármester-választásának eredményét.

“Liget községben a kisebbségi listán olyan személy szerepelt, akinek nem volt választójoga, még a listára sem lehetett volna felvenni. Ez akkor derült ki, amikor szavazni akart” – mondta el.

Hozzáfűzte: Szilváson a szavazáson próbáltak befolyásolni egy állampolgárt, s mivel a polgármester-választáson a győztes egyetlen vokssal előzte meg ellenfelét, a bizottság úgy találta, hogy a szabálytalanság érdemben befolyásolhatta a végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik