Belföld

Újra ömlik az iszap Kolontárnál

A kolontáriak és a védelmi bizottság tagjai a templomdombra menekültek. A védelmi bizottság azonban nem erősítette meg az újabb gátszakadást, szerintük csak szivárok az iszap. A kormány veszélyhelyzetet hirdetett az érintett megyékre.

Újabb gátszakadás történt Kolontárnál kedd délelőtt, amelyben sűrűbb iszap van. A tározóból ömlik a vörösiszap, azonnal megkezdték az emberek kimenekítését a településről. Mintegy 50-100 ember – a templom körüli dombra – a település legmagasabb pontjára menekült. Egy nő a helyszínen rosszul lett, őt a mentők most élesztik újra. Kolontáron a második gátszakadás hírére követően kitört a pánik.

A kolontári templom dombjára menekültek a védelmi bizottság tagjai kedd délelőtt, amikor úgy tűnt: újabb vörösiszap-árhullám fenyegeti a falut.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azonan cáfolja azt hírt, miszerint újabb gátszakadás történt az ajkai térségben, csupán szivárog az iszap.

A videón tegnapi képek láthatók:

A kormány veszélyhelyzet kihirdetését rendeli el Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megye területeire a kolontári vörösiszap-tároló gátszakadása miatt.

Tudjon meg mindent az iszapömlésről! Itt tájékozódhat az eddig történtekről!

Olvasói sztorik