Belföld

Előállították Geréb Ágnest – újra kellett éleszteni egy újszülöttet

Geréb Ágnest és három társát előállították a rendőrségen.

Geréb Ágnes felfüggesztett szülész-nőgyógyászt és még három embert előállított a rendőrség, mert a XII. kerületben egy magánintézményben a gondjaikra bízott újszülöttet a mentőknek kellett újraéleszteniük – értesült kedden az MTI.

Az MTI információja szerint a Gaál József utcai úgynevezett születésház előtt az újszülött édesapja intett le egy mentőautót azzal, hogy a csecsemő meghalt, most próbálják az épületben életre kelteni.

Az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is kereste az ügyben. Közleményükben azt írják: a BRFK-ra kedden érkezett a bejelentés, miszerint a XII. kerületben, az Alma utca egyik házában feltehetően egy otthon végzett szülés során, a megszületett kisbabát újra kellett éleszteni. Az újszülött gyermeket és az édesanyját is kórházba szállították – írták.

Az ügy körülményeinek tisztázása jelenleg is folyamatban van. Az előállítással kapcsolatban nem nyilatkozott a rendőrség.

A csecsemőt a mentők újraélesztették, majd édesanyjával együtt kórházba szállították. Az MTI úgy tudja, hogy a kórházban műtéti beavatkozásra volt szükség.

Geréb Ágnest és a szülés levezetésében közreműködő három társát a XII. kerületi rendőrkapitányságon előállították.

Korábban Geréb Ágnest, az otthonszülés pártolóját az ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével és más bűntényekkel vádolta meg. Nyáron a Fővárosi Bíróságon zajló per elsőfokú tárgyalásán két orvos szakértő azt mondta, hogy a munkájából felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos foglalkozási szabályszegést követett el, amikor még régebben egy szülés levezetésekor nem biztosította az újszülött újraélesztéséhez szükséges eszközöket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik