Belföld

Tomcat ötlete lehetett az őszödi beszéd urnába rejtése?

A BRFK hatósági eljárás megzavarásának gyanújával eljárást indított a blogger ellen, aki tagad.

A gyanú szerint P. Tamás ötlete volt, hogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, illetve egy másik, a Halál ötven órája című filmből ismert indulót harsogó mobiltelefont dobjanak két budapesti szavazókör urnájába – írja a Népszabadság Online. A Tomcat néven ismert blogger a BRFK tájékoztatása szerint panasszal élt a gyanúsítás ellen, és nem tett vallomást.

A rendőrség két nappal a választások előtt kapott bejelentést arról, hogy egy internetes hírportál videószerkesztője a választás megzavarására készül, és “meghatározott feladatok” elvégzésére alkalmas résztvevőket toborzott.

Tegnap először egy terézvárosi választási helyiségben videózva jelent meg P. Tamás, majd az egyik urnában egy borítékba rejtett mobiltelefon szólalt meg, amely Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét harsogta. Később a XVIII. kerületben a Halál ötven órájának indulója csendült fel az egyik urnában, röviddel az után, hogy Tomcat egy társával megjelent, és forgatni kezdett.

A bloggert előállították, házkutatást tartottak nála, amely során számítógépeket, videofelvételeket és üres választási urnát foglaltak le a nyomozók.

Tomcat cáfolja, hogy ő dobott volna mobiltelefont a szavazóurnába: közleményében azt írja, valaki hamisított e-maileket küldött a nevében és önkénteseket toborzott hasonló feladatokra, őt pedig meghívták az érintett helyszínekre, mondván “valami vicces fog történni”. Hozzátette: az első helyszínen Gyurcsány szólalt meg, a másodikon semmi, a harmadikon pedig egy német katonadal szólt a szavazóurnából. Hangsúlyozta, hogy nem ő követte el a cselekményt, de megerősítette, hogy a rendőrség őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki az ügy kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik