Belföld

“A nagy feladat most kezdődik az LMP-nek”

A párt frakcióvezetője úgy véli, az alacsony részvétel semmiképp sem jelenti a kormány politikájának a támogatását.

Nagyjából a Lehet Más a Politika azt hozta, ami várható volt ilyen infrastruktúra és részvétel mellett – jelentette ki Schiffer András, a párt parlamenti frakcióvezetője az MTV Ma Reggel című műsorában. Ahogy a választási rendszert átírták, nem abba az irányba motiválta a választókat, hogy érdemes legyen elmenni szavazni – véleménye szerint ez a magyarázat az alacsony részvételre. A civil szervezeteket már a kopogtatócédula-gyűjtéssel kiszórták. Az arányosság irányából eltérít ez a változtatás, ez nem inspiráló a választópolgároknak – tette hozzá.

Ha az emberek nem mennek el szavazni, az nem jelenti a kormány poltikájával való egyetértést – fogalmazott Schiffer. Budapesten a Jobbik és az LMP nagyságrendekkel kevésbé tudta megmozdítani szavazóit, mint tavasszal, és szerinte ez annak is köszönhető, hogy a választóknak elegük van a folyamatos kampányokból.

„Tudtuk, hogy az önkormányzati választás nagy logisztikai feladvány lesz, nem is tápláltunk vérmes reményeket. A nagy feladat most kezdődik majd számunkra” – vélekedett a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik