Belföld

A Fidesz nem dőlhet hátra Kósa Lajos szerint

Minél több erőt kell belevinni a munkába - mondta a párt alelnöke.

A Fideszt is meglepte, hogy jobb eredményt ért el a listás szavazásokon, mint tavasszal – ezt Kósa Lajos a párt alelnöke, debreceni polgármester mondta az MTV Ma Reggel című műsorában. De ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetnek, mert ennél jobb eredményt nehéz lesz elérni a jövőben: meg kell próbálni minél több erőt belevinni a munkába, mert az elkényelmesedés kudarchoz vezet – figyelmeztetett a politikus.

Kósa szerint megismételhetetlen a Fidesz fővárosi szereplése, ahol az egyéni képviselői helyek 89 százalékát szerezte meg, emelett 20 éve nem fordult elő, hogy egy főpolgármesternek többsége legyen a közgyűlésben. Lehet végre úgy kormányozni, hogy nem kell rossz kompromisszumok mellett rossz döntéseket hozni – vélte az alelnök. Tarlósnak erre most lehetősége van – tette hozzá. Fontos, hogy a megválasztott polgármestereknek többségük legyen a küldöttgyűlésekben, és nem feltétlenül csak a kormánypártiaknak – jegyezte meg a debreceni városvezető.

Pártjának elsöprő támogatása szerinte annak köszönhető, hogy a nyolcéves MSZP-s kormányzás után olyan igény van a választókban, hogy egy megújulásra képes poltikai erővel építsék újra az országot. „Azt senki sem vélelmezi, hogy eljön a Kánaán, mert mindenki, tudja, hogy az ország nehéz helyzetben van” – fogalmazott Kósa Lajos. Ebben a mezőnyben a baloldalon a teljes szétesés jelei mutatkoznak, ezért is voksolnak sokan a Fideszre. Sorban már az ötödik katasztrofális vereséget szenvedik el – emlékeztetett a poltikus.

Debreceni újraválasztásáról elmondta, hogy már negyedszer ismételték meg az eredményüket. „Borzasztó nagy a támogatottság, aminek szeretnék megfelelni” – jelentette ki Kósa. Emellett átlagosnak mondható volt a részvétel a városban a régi-új polgármester szerint. A politikus úgy látja, a debreceniek azt a programot választották, amit eddig is csináltak, ezért mindenkit hív a további építkezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik