Belföld

Tízkor lesz eredmény

Magyar és külföldi újságírók szállták meg az Országos Választási Központot, ahol az adatok 99 százalékos feldolgozottsága után, 22 óra körül ígérik a nem hivatalos eredményeket.

Az Országos Választási Központnak helyet adó Duna Palota emeleti éttermében kialakított sajtóközpontból folyamatosan jelentkeznek be a magyar televíziós stábok, több országos televízió, két rádió, valamint a Magyar Távirati Iroda is a helyszínre települt.

Az Országos Választási Központba mintegy másfélszáz magyar és egy lengyel újságíró akkreditáltatta magát a választás előtt, közülük sokan a neobarokk stílusban épült Duna Palota kávézóasztalai mellett jelenleg is dolgoznak. Mellettük mintegy félszáz külföldi érdeklődő, többségük budapesti nagykövetségek képviselője, valamint közel 30 látogató is akkreditáltatta magát a központba.
A média képviselői és a látogatók a kivetítőn folyamatosan nyomon követhetik a részvételi eredmények alakulását és az étterem egy elkerített részén az Országos Választási Bizottság ülését. A központban az eredmények 99 százalékos feldolgozottságánál, az előzetes tájékoztatás szerint 22 óra körül sajtótájékoztatót tart az Országos Választási Iroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik