Belföld

Átalakuló egészségügy, kevesebb ellátás?

Administrator
Administrator

2010. 10. 02. 07:30

A Népszava prognózisában kormány közeli forrásokra hivatkozik.

A kormány a közigazgatási rendszerreformmal együtt átalakítaná az egészségügyi ellátórendszert, a finanszírozási anomáliákat pedig a társadalombiztosítási rend újraszabásával orvosolná, a tervek szerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által fedezett ellátások köre szűkülne – írta a Népszava szombaton kormány közeli forrásokra hivatkozva.

A lap szerint egy kész javaslatcsomag vár a kabinet áldására. Ebben szerepel, hogy a tb-járulékból fedezett ellátások köre szűkülne, így az Egészségbiztosítási Alap gyógyító-megelőző kiadásai csökkenhetnének. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kiegészítő biztosítók/biztosítások lépnének a színre, és pluszjárulékok, -befizetések fejében végeznének el olyan kezeléseket, melyeket eddig minden tb-fizető természetszerűen megkapott.

A Népszava szerint ezt támasztja alá az is, hogy Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnöke néhány hete egy konferencián közölte: felülvizsgálatra szorul a kötelező általános egészségbiztosítás szolgáltatási tartalma. A politikus azt is elmondta, hogy a kormány újra meghatározná, mi jár a befizetett tb fejében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.