Belföld

Staudt: magyar család is közrendvédelmi telepre kerülhet

A Jobbik főpolgármester-jelöltje nappal munkára kötelezné az éjszakai életet élőket, hogy estére elfáradjanak.

Közmunkára kötelezné az éjszaka, „ellentétes ritmusban élő embereket” Staudt Gábor. A Jobbik főpolgármester-jelöltje a Policity-nek nyilatkozva elmondta, hogy az esetek nagy részében az is elég, ha az illető reggeltől estig dolgozik, mert így a nap végére elfárad és nem zavarja a környezetében élő társait. Staudt szerint a lényeg, hogy mindennek a munka legyen az alapja.

A jobbikos politikus a közrendvédelmi telepek felállításáról szólva kifejtette: nem faji megkülönböztetés alapján kerülhet valaki ezekre a helyekre. „Magyar családok ugyanúgy bekerülhetnek. A rendőrt nem érdekli, hogy cigány, sváb vagy esetleg kínai az elkövető” – szögezte le Staudt. Úgy véli ez egy finom rendszer, ami még kidolgozásra vár, azonban megnyugtatott mindenkit: a Jobbik semmiképp sem akar mindenkit rögtön közrendvédelmi telepre küldeni.

Főpolgármesteri programjából kiemelte a dugódíj bevezetésének kérdését, amit szerinte a többi párt tévesen támogat. Staudt úgy gondolja, az autósoknak a felesleges konfliktusokat gerjesztő büntetés helyett megfelelő, azaz olcsóbb és gyors, alternatívát kellene nyújtani ahhoz, hogy bejussanak a belvárosba.

A főpolgármester-jelölt súlyos devianciának és felháborítónak tartja a melegfelvonulásokat, a nemzetközi fesztiválturisták vagy az extrém buliturizmus megjelenését Budapesten. Állítja: az „agresszív liberalizmussal” tudatos pusztítás ment végbe az elmúlt húsz évben, amely káoszba és anarchiába taszította a várost.

Ennek ellenére például a Sziget Fesztivállal nincsen gondja Staudtnak, aki a fő problémának ezzel kapcsolatban azt nevezte, hogy a főváros annak ellenére támogatja a rendezvényt, hogy az nem fizet közterületi használati díjat, és komoly bevételei származnak belőle „bizonyos liberális köröknek”. „Fizessük be a városnak a megfelelő díjakat és akkor még az is belefér, ha valaki hason csúszkál a trutyiban” – jelentette ki a jobbikos politikus.

AJÁNLOTT LINK:

Interjú Staudt Gáborral, a Jobbik főpolgármester-jelöltjével (Policity)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik