Belföld

Demszky örül, hogy vége van

Ha újra tehetné, már 2007-2008-ban megvált volna Hagyó Miklóstól, még akkor is, ha emiatt felbomlott volna a koalíció.

Ha nem lesz meg a Fidesz többsége a Fővárosi Közgyűlésben, aminek az az előnye, hogy megmarad a demokratikus kontroll, hátránya viszont, hogy alkalmi alkuk köttetnek, amelyek miatt kiszámíthatatlanná válik egy-egy stratégia véghezvitele – mondta az RTL Híradónak a távozó főpolgármester.

Demszky Gábor az elmúlt 20 évről úgy fogalmazott: az első 10 év eufórikus volt, 2002 után viszont folyamatosan romlott a helyzet. “Az utolsó időszak drámaian nehéz volt, örülök, hogy ennek vége van”.

Demszky beszélt arról is, hogy míg a város ellenzékben volt, addig a budapestiek támogatták, most viszont, amikor szerinte a főváros fejlődik, a városvezetés a korrupciós ügyek miatt rendkívül népszerűtlen. “Ezt nagyon megszenvedtem, ezen nagyon nehezen tudtam magam túltenni. Ez egy gyötrelmes időszak volt” – mondta.

Már a korábbi választásoknál is látszott, hogy a liberális párt épp hogy csak eléri a parlamenti küszöböt, és ha 2004-ben, az európai parlamenti választások után kinn marad Brüsszelben, az SZDSZ már 2006-ban sem jutott volna be a parlamentbe – véli a főpolgármester.

A 4-es metróról azt mondta: amikor 2013-2014-ben átveszi a város, a budapestiek boldogok lesznek, mert a következő évezredet szolgálja majd. Az emberek gyorsan felejtenek, ezért a következő évtized nem arról fog szólni, hogy hány év alatt épült fel és mennyibe került, hanem arról, hogy a dédunokák is ezen a metrón fognak járni – fogalmazott a távozó főpolgármester.

AJÁNLOTT LINK:

Demszky Gábor utolsó munkanapja – videó (RTL Híradó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik