A Tárki is stabil Fidesz-fölényt mér

A kormánypártok tábora négyszerese a szocialistákénak.
Kapcsolódó cikkek

A Tárki szeptemberi vizsgálatának eredményei szerint kis elmozdulások mellett a Fidesz-KDNP fölénye továbbra is tetemes minden más párttal szemben. Az 1000 fő megkérdezésén alapuló, reprezentatív kutatás szerint júliushoz képest 34-ről 39 százalékra nőtt a bizonytalanok illetve titkolózók aránya.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében – júliushoz hasonlóan – 39 százalék, míg a szocialista párt népszerűsége 13-ról 10 százalékra csökkent. A pártválasztók körében a kormánypártok tábora a júliusi 60-ról 65 százalékra emelkedett, miközben a szocialistáké 20-ról 17 százalékra apadt. Ugyanakkor míg országos szinten négyszeres a kormánypártok előnye a szocialistákkal szemben, addig Budapesten már csak másfélszeres az eltérés – jegyzik meg.

A Tárki mérése szerint a teljes népességen belül a Jobbikra 5 százalék, míg az LMP-re 4 százalék szavazna, a pártválasztók körében viszont a Jobbik 8, az LMP 7 százaléknyi szavazatra számíthat. A parlamenten kívüli pártok közül egyedül az MDF támogatottság mérhető, 1 százalékon állnak mind a teljes népességen, mind pedig a pártválasztókon belül.