Belföld

Hirdetésben pontosított újságcikket a vízművek

A világ városainak vízdíját hasonlították össze, a Fővárosi Vízművek szerint megtévesztő módon. Közben állítólag áremelés készülődik.

A National Geographicban megjelent cikk szerint Budapest ezüstérmes, vagyis itt a második legmagasabb a vízdíj. Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek szóvivője ugyanakkor a közrádiónak azt mondta, 19 európai városból csak a tizenkettedikek vagyunk. Hozzátette, az összeállításban a többi várossal szemben Budapest esetében a víz- és a csatornadíjat együttesen szerepeltették. A cég hirdetés formájában jelentetett meg pontosítást egy napilapban.

Schlosser Tamás, a magazin főszerkesztője azt mondta, nálunk a víz- és csatornázási díjat egyben lehet fizetni, a fogyasztó nem teheti meg, hogy ebből kihátráljon és csak a vízdíjat fizesse. Úgy éreztük korrektnek, hogyha a lakosság által fizetendő egy köbméter árát egybevonva tüntetjük fel – tette hozzá. Az újság következő számában a vízművek álláspontja is helyet kap.

A vízművek ezért az ügyben nem fordul bírósághoz, ugyanakkor a közrádió információi szerint 3,5 százalékos drágítást javasol majd az új fővárosi közgyűlésnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik