Belföld

Elvezették a Jobbik polgármester-jelöltjét

Rendőrök igazoltatták, megmotozták, majd elvezették Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármester-jelöltjét, miután befejezte délutáni sajtótájékoztatóját Miskolcon.

A politikus sajtótájékoztatóján az ellen emelt szót, hogy az MSZP aktivistái leragasztják pártja választási plakátjait, majd bejelentette, hogy egy MSZP-s plakátot eltávolít.

Bár a rendőrség figyelmeztette, hogy ne tegye, levágott egy villanyoszlopra felfüggesztett plakátot, így igazoltatás után kocsiba ültették és elvitték.
Elvezették a Jobbik polgármester-jelöltjét 1

Ezután a Jobbik felháborodását fejezte ki. A párt szerint Szegedi Márton a törvénynek megfelelően próbálta a sajtó előtt bizonyítani, hogy “a magát magyarnak nevező szocialista párt olyan módon fedte le a Jobbik miskolci plakátjainak zömét, hogy az károkozás nélkül nem eltávolítható”.

Elvezették a Jobbik polgármester-jelöltjét 1

Úgy látják, hogy az MSZP története során már sokadik alkalommal sértette meg a magyar törvényeket, és ezúttal is szervezett formában. Ezért különösen elkeserítőnek tartják, hogy a rendőrséget “még mindig a demokratikus magyar pártok ellen vetik be, miközben Miskolcon, de az egész országban romokban hever a közbiztonság”.

“Szemben Orbán Viktor két hetes ígéretével, az emberek, nemhogy az utcákon, még a saját otthonukban sem érezhetik magukat biztonságban, köszönhetően többek között az ehhez hasonló, teljesen felesleges rendőri akcióknak” – összegez a Jobbik egy közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik