Belföld

Pintér 100 nyomozót hívatott a fővárosba

A belügyminiszter szerint felgyorsulhat a gazdasági ügyek nyomozása Budapesten.

Októberben 62 rendőr érkezik a fővárosba a gazdasági ügyek nyomozásának felgyorsítására – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Szolgálati jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) ülésén. A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Budapesti Rendőr-főkapitányság nagyon leterhelt a korrupciós ügyek nyomozásával, közlése szerint 42 ilyen ügy van folyamatban.

Ezen ügyek lezárása nagyon sokáig tartana, amennyiben nem kapnának segítséget. Ezért lehetőséget adott az országos rendőrfőkapitánynak arra, hogy vidékről 100 nyomozót rendeljen a fővárosba – mondta.

A belügyminiszter szerint a társadalmi elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, amelyek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség.Pintér Sándor a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) pénteki ülésén rámutatott: “az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik