Belföld

Ismét félbeszakadt Budaházy perének tárgyalása

A hallgatóság méltatlankodása, közbekiáltásai miatt többszöri figyelmeztetés után a bírónő kiüríttette a tárgyalótermet.

Budaházy György büntetőperének tárgyalása csupán a sajtó, a média munkatársainak jelenlétében folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.

Miután az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészületével vádolt Budaházy három tárgyalási napon át tartó, összesen több mint 12 órás vádlotti védekezésében mindvégig tagadta a vádat, a bíróság felkérte, hogy fejezze be vádlotti védekezését, esetleges további gondolatait majd az utolsó szó jogán mondja el. Ez ellen Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy védője erőteljesen tiltakozott, a hallgatóság pedig indulatos közbekiáltásokkal reagált.

Budaházy immáron a hallgatóság kizárásával folytatott perben továbbra is azt hangsúlyozta, hogy egyetlen írásában sem szólított fel senkit sem erőszak alkalmazására. Az immár harmadik tárgyalási napon folytatódó vádlotti védekezés befejezése után csütörtökön késő délután kerül sor Gaudi-Nagy Tamás védői perbeszédére, aki ígérete szerint több órán át fog beszélni, és politológiai és jogtörténeti összefüggéseket is elemezni kíván.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik