Belföld

Lezárják fél Budapestet

A 25. Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál miatt több főutat is lezárnak vasárnap Budapesten.

Vasárnap 10 és 17 óra között szakaszosan és időszakosan lezárják többek közt az Andrássy utat, a József Attila utcát, a Roosevelt teret, a Clark Ádám teret, a Kossuth teret, a Március 15-e teret, a Jászai Mari teret, a pesti és Budai alsó rakpart több szakaszát, a Váci út egy szakaszát és a Dózsa György utat is.

A Hősök tere környékén ezen kívül vasárnap nap közben többször is lezárják a környező utcákat. Már csütörtöktől tilos lesz megállni vasárnap éjfélig a Benczúr utca egy szakaszán és az 56-osok terén, szombattól az Olof Palme sétány egy részén, vasárnap reggeltől pedig a Roosevelt téren a Sofitel előtt.
A maratont szervező Budapest Sportiroda korábbi tájékoztatása szerint öt kontinensről összesen 50 országból érkeznek futók az eseményre, melyre eddig 1200 külföldi adta le nevezését. Jelezte részvételét többek között Mikulas Dzurinda volt szlovák kormányfő is.

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően nem csupán a klasszikus 42,195 km-es távon lehet elindulni, választható a 30 km-es, a 7 km-es, vagy akár a 3,5 km-es táv is. Sőt, a maratont akár három, vagy ötfős váltókban is lehet teljesíteni. A versenyt Schmitt Pál államfő indítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik