Belföld

A nézőknek keserű az Édesnégyes valóságshow

Vizsgálja a médiahatóság a TV2 Édesnégyes című valóságshowját.

Vizsgálatot indított a TV2-vel szemben a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a csatorna Édesnégyes című, hétköznap 19 órai kezdettel futó műsorával kapcsolatban – olvasható az NMHH közleményében.

Az elmúlt hetekben számos nézői panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a TV2 hétköznap vetített Édesnégyes című műsorának epizódjaira vonatkozóan – mutat rá a dokumentum, kiemelve, hogy a bejelentések “elsősorban a műsorban elhangzó trágár kifejezéseket panaszolják, illetve azt, hogy a jelenetek folyamatosan és közvetlen módon utalnak a szexualitásra.” Panasz érkezett arra is, hogy a kereskedelmi csatorna a műsort tizenkét éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlottnak sorolta be. A műsort továbbá olyan idősávban – 19 órától – sugározza a TV2, amikor még rengeteg gyerek ül a képernyő előtt – emeli ki a hatóság közleménye.

A panaszok alapján a műsorfigyelő és -elemző szolgálat vizsgálati jelentést készít, amelyet a jogi igazgatóság értékel és javaslatot tesz a lehetséges szankciókra. A közleményben azt írják: a hasonló jellegű eseteket figyelembe véve ez pénzbírság vagy elsötétítés lehet; a konkrét szankcióról az októberben felálló Médiatanács fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik