Belföld

Lopási vádak a szocialisták bástyájában

A Fidesz szerint "konténerrel" hordták el a pénzt a főváros XIII. kerületéből.

Több mint 100 millió forint többletet fizetett ki a XIII. kerületi szocialista vezetés az elmúlt időszakban óvoda- és iskolafelújítások kapcsán – mondta el a Független Hírügynökségnek Simor Miklós, a Fidesz kerületi képviselőjelöltje. A politikus feljelentést tett.

Simor Miklós úgy fogalmazott: a fővárosnál nokiás dobozokban lopták a pénzt, a XIII. kerületben pedig konténerekkel. Mint mondta, a gyanú szerint 100 millió forintot fizetett ki felelőtlenül a városvezetés, amivel elsősorban óvodásokat és iskolásokat károsított meg Tóth József polgármester és köre. A képviselőjelölt elmondta: 4 óvoda, 2 gimnázium és 1 sportpálya felújítása kapcsán voltak többletkifizetések, miközben 300 hátrányos helyzetű gyermek él a városrészben. A politikus feljelentést tett, mert szerinte a piaci ár felett fizetett a városvezetés egyes szolgáltatásokért. Példaként említette a Láng Sporttelep konténertelepítését, amelyre a nyilvános adatok szerint 32,6 millió forintot költöttek, holott harmadáron be lehetett volna szerezni ezeket.

Simor Miklós emlékeztetett: januárban 5 másik ügyben is feljelentést tett, ezekben tart az eljárás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Akkor a többi között két gimnázium nyílászárócseréje, óvodafelújítás és a Csata utcai sportpálya akadálymentesítése kapcsán voltak indokolatlan kifizetések – mondta a politikus. Hozzátette: a labda most az ügyészségnél és a rendőrségnél pattog, a szocialista párt és a polgármester politikai felelőssége viszont egyértelmű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik