Belföld

Alsóörs: cáfolják a maffiaszálat

Egyelőre semmi sem igazolja, hogy Gamauf Jánost megfenyegették.

Nem tudunk arról, hogy halála előtt megfenyegették volna az Alsóörsön lelőtt rendőrt, sőt arról sincs semmiféle információnk, hogy kapcsolatba került volna szervezett bűnözéssel – közölte a Népszavával a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Fazekas Géza hozzátette, azt sem bizonyítja semmi, hogy az áldozat, Gamauf János (képünkön) a évekkel ezelőtt Svájcban dolgozott volna, és hogy ő és a gyilkos ismerték egymást. A Vasárnapi Blikk szerint szerint Gamauf János Svájcban tudhatott meg részleteket arról, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi valószínűleg csempészettel foglalkozott a bázeli kikötőben.

Mint ismert, a 29 éves Gamauf Jánossal igazoltatás közben végeztek Alsóörsön még augusztus elején. Az elkövetőt nem messze a tetthelytől holtan találták autója mellett. A Vasárnapi Blikk információik szerint a fiatal főtörzsőrmestert a kettős gyilkosság előtti napon az egyik alsóörsi szórakozóhelyen fenyegették meg halálosan ismeretlenek.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint az ügyben áttörést hozhat a svájci szakértők munkája. Ők házkutatást tartottak Szőcs Bálint lakásában, ahonnan számítógépeket foglaltak le. Most az ezeken tárolt információk elemzése folyik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik