Belföld

Szennyvíz áztatta kertek Velencén

Kiöntött a szennyvíz Velencén, elárasztotta a kerteket és a pincéket a Cserje utca környékén.

A DRV Zrt. tájékoztatása szerint nagy mennyiségű esővíz került a csatornába, ez okozta a kiöntést, a helybéliek szerint azonban más az ok. A DRV azt ígéri, megszünteti a kiöntést, és vizsgálatot indít.

Már pénteken azt tapasztalták Velencefürdőn, hogy a közcsatorna fedlapja alól tör fel a szennyvíz, de többszöri bejelentésre sem történt semmi. Szombatra a környék kertjei és pincéi már 30 centiméteres szennyvíz alatt voltak. Vasárnap reggel 8 órától két szippantós autóval szívatták a kertekből a szennyvizet, ám a helyzet jelenleg is változatlan – tudatta egy velencei üdülőtulajdonos a Független Hírügynökséggel.

Ebben a térségben külön rendszer gyűjti a csapadékot, és külön rendszer a szennyvizet. Ennek ellenére nagyobb mennyiségű esővíz került a szennyvízelvezető-rendszerbe – tudtuk meg Jankó Gábortól, a DRV PR-vezetőjétől.

A helyiek nem az esőt okolják. Azt mondják, augusztus 16-án száraz idő volt, ám épp így tört fel a csatornából a szennyvíz. A településen elterjedt hírek szerint a rendszer azért nem bírja a terhelést, mivel új településeket kapcsoltak be, és egy wellness-, valamint szálloda-komplexumot is.

A DRV Zrt. új vezetése elkötelezett a probléma megoldásában, ennek érdekében ki fogja vizsgálni annak az okát és meg fogja szüntetni azt – közölte Jankó Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik