Belföld

Feketegazdaság elleni szak indul a Corvinuson

Első alkalommal indul belügyi gazdaság - feketegazdaság elleni küzdelem elnevezésű szakemberképzés a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közgazdasági Továbbképző Intézetében- közölte Gáspár Péter Pál, az intézmény főigazgatója.

Az intézményvezető elmondta: október 31-ig összesen 33 másoddiplomás szakirányra lehet jelentkezni. Szintén először indítanak nemzetközi gazdasági kapcsolatok – nemzetközi piac, illetve egészségbiztosítási szakértői szakokat a BCE továbbképző intézetében – tette hozzá.

Mint Gáspár Péter Pál mondta, a kínálatukban szerepelnek egyebek mellett ingatlangazdálkodási szakértő, pénzügyi, marketing, vezetésszervezés és nemzetközi kapcsolatok szakok. Vannak ágazatspecifikus képzéseik is, ilyenek például az egészségügyi menedzsment, a környezetvédelem-gazdaság, a közigazgatás-gazdálkodás, illetve a felszámoló és vagyonfelügyeleti szakok.

A BCE Közgazdasági Továbbképző Intézetének jövő februárban induló másoddiplomás képzésére államilag elismert diplomával lehet jelentkezni. Összesen mintegy ezer hallgató járhat ezekre a szakokra, amelyeken a hallgatók tapasztalataikból fakadó igényeit is figyelembe veszik.

A mintegy negyven éve zajló képzésben részt vesznek mások mellett orvosok, kórházigazgatók, jogászok, mérnökök, közgazdászok, életkoruk pedig 30 és 60 év között alakult az utóbbi években. A továbbképzésben azok vesznek részt, akik vezető beosztásban vannak, potenciális vezetők, szakértők, vagy azzá akarnak válni – mondta a főigazgató.

Gáspár Péter Pál kitért arra, hogy az egyes csoportok 30-40 résztvevőből állnak, őket a BCE oktatóin kívül több külföldi egyetem tanárai, így mások mellett – szakoktól függően – a pittsburghi és franciaországi egyetemek professzorai képezik. A foglalkozásokat általában hetente egy alkalommal, jellemzően pénteken vagy hétvégén tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik