Belföld

Ámokfutó ölt egy német klinikán

Ámokfutó lövöldözött vasárnap a baden-württembergi Lörrach egyik kórházában, a bűncselekménynek halottai és sebesültjei vannak - közölte este a rendőrség.

A tájékoztatás szerint egy nő adott le lövéseket a katolikus egyház kezelésben lévő St.Elisabeth kórház épületében. Az elkövető személyéről, aki szintén meghalt, valamint az áldozatok és sebesültek számáról egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos adatok. Az sem ismeretes még, hogy milyen motívum vezette az ámokfutót szörnyű tette elkövetésére. A városközpontban lévő klinika környékét a rendőrség lezárta.

A tettes 18:30 óra tájban kezdett el lövöldözni. Egyelőre nem tudni, hogy látogatóként érkezett a kórházba, vagy páciensként tartózkodott az épületben.

A Bild bulvárlap online kiadása szerint robbanás is történt a St. Elisabeth klinikán, a kivonuló tűzoltók azonban rövid időn belül eloltották a lángokat. A bild.de értesülése szerint legalább két halottja van az ámokfutásnak. A rendőrség csupán annyit erősített meg az esti órákban, hogy a tettes egy nő volt, és ő is életét vesztette. A lap online kiadása szerint őt a rendőrök lőtték le, mert tüzet nyitott rájuk.

A ZDF televízió információi szerint nem robbanás, hanem lakástűz volt a kórház közelében álló egyik házban. A tűznek halálos áldozatai vannak.

A St.Elisabeth kórház – többek között – gyermekgyógyászati, szülészeti és csecsemő-intenzív osztállyal rendelkezik. Március óta gyermek- és ifjúsági pszichiátriai osztály is működik az egyházi fenntartású intézményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik