Belföld

A vállalkozó tagadja, hogy ő készítette volna a hangfelvételt

Az elhíresült szombathelyi hangfelvételen hallható vállalkozó, akit pénteken sikerült telefonon elérnie az MTI-nek, tagadja, hogy bármiféle hangfelvételt készített volna a Horváth Árpáddal folytatott beszélgetésükről.

A férfi nem járult hozzá nevének közléséhez, és nem kívánt szólni a beszélgetés részleteiről sem, de azt elismerte, hogy beszélt Horváth Árpáddal, és tényleg voltak a birtokában műanyag ablakok, amelyeket el szeretett volna adni.

A vállalkozó elmondta, olvasta azt a nyilatkozatot, amelyet Horváth Árpád ügyvédje útján juttatott el a sajtóhoz, az ügy tisztázása érdekében szerette volna a férfit telefonon elérni, de még nem járt sikerrel.

Horváth Árpád nyilatkozatában azt állította, hogy beszélgetésük alkalmával – amelyről állítása szerint a vállalkozó titokban készített hangfelvételt – a férfi hozta szóba Marton Zsolt és Szakály Gábor fideszes önkormányzati képviselők nevét, velük kapcsolatban korrupcióra utaló kérdéseket tett fel, amelyek valótlan és sértő megállapításaira tőle várt megerősítést.

Az MSZP szombathelyi szervezete pénteki közleményében Horváth Árpádot úgy említi, mint aki Marton és Szakály baráti köréhez tartozik, aki bútorokat hoz be Oberwartból a ’Szakinak’, vagy éppen velük együtt plakátol”.

A Népszava eddig két hangfelvételt hozott nyilvánosságra, mindkettőben arról esik szó, hogy a két szombathelyi fideszes városi képviselőnek „10 százalék jattot” kell fizetni önkormányzati épületeken végzett építőipari megbízások fejében.

Az ügyben az érintett képviselők rendőrségi feljelentést tettek, az MSZP az ügyészséghez fordult, a szombathelyi szocialista polgármester pedig belső vizsgálatot rendelt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik