Belföld

Mesterházy: Orbán négy éven belül meg fog bukni

A Fidesz "kalandorpolitikájának" árát a magyar családok fizetik meg.

Az MSZP elnöke szerint Orbánék még semmilyen olyan döntést nem hoztak, ami válaszolna az ország kihívásaira, és esetleg rosszul érinthetné a választókat. Mesterházy Attila a Népszavának azt mondta, ha a kormányfő így folytatja, négy éven belül meg fog bukni.

A fideszesek tudatosan kivárják az október 3-i választásokat, egyelőre ez a népszerűségük titka, de a választókkal szemben nem tisztességes az effajta magatartás.Szerinte lassan mindenki belátja, hogy a Fidesz ígéreteiből semmi nem valósult meg.

Arra az újságírói megállapításra, hogy a Fidesz kriminalizálásokkal igyekszik sakkban tartani az MSZP-t, Mesterházy azt mondta: ezek egyértelmű politikai támadások, amelyeket nem is szabad másképpen kezelni. Az, hogy ezek az ügyek éppen a választási kampányban kezdtek el sűrűsödni, talán beszédes az embereknek is.

Az ellenzéki pártvezér szerint alááshatja a demokráciát, hogy a Fidesz a politikai eszköztár részévé tette a feljelentgetést. Az MSZP társadalmi ellensúlyi szerepre készül, a parlamenti munka mellett a Ház falain kívülre kell vinnie a politikát, közvetlenül az emberekhez, a civil szervezetekhez kell fordulnia – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik