Belföld

Házi őrizetben a BKV volt jogi igazgatója

Megszüntette a Fővárosi Bíróság a BKV vesztegetéssel gyanúsított egykori jogi igazgatójának előzetes letartóztatását, és egyúttal elrendelte házi őrizetét.

A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 6-i végzésével Szeibert György előzetes letartóztatását december 7-ig hosszabbította meg. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett; a Fővárosi Bíróság a jogorvoslati kérelmet alaposnak találta – tették hozzá.

Az ő esetében a szökés és elrejtőzés veszélye nem oly mértékű, amelyet a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával lehetne csak kizárni, vagy lényegesen csökkenteni – írják. A házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb október 16-ig tart – olvasható a közleményben.

Sziebert Györgyöt 2009. december 7-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban december 4-én tetten érte vesztegetés közben. A rendőrség aznap házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, ahol először egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a mélygarázsban Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét, Sziebert Györgyöt, valamint Fuzik Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját is letartóztatták.

Rényi-Vámos Krisztinát és Sziebert Györgyöt bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel, Fuzik Zsoltot gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Rényi-Vámos Krisztina előzetes letartóztatását június 8-án megszüntették, azóta ő is házi őrizetben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik