Belföld

Gyurcsány megvédte Orbánt

Gyurcsány Ferenc szerint jól tette Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elment Bakuba, és kár arra szót vesztegetni, hogy bérelt géppel ment, mert ha ez volt a legértelmesebb és leghatékonyabb módja az út megszervezésének, akkor így kellett megszervezni.

A volt kormányfő friss, a galamus.hu-n olvasható, “Gáz van babám! című blogbejegyzésében értekezik erről azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor kedden szándéknyilatkozatot írt alá Azerbajdzsán, Grúzia és Románia elnökével együtt egy új gázvezeték (AGRI) megépítéséről.

“A magyar miniszterelnöknek az a dolga, hogy a növelje az ország szuverenitását. Ezért szerintem valamennyi vezeték- és egyéb szállítási alternatívát gondosan elemezni kell, és a tömérdek kockázat miatt egyelőre valamennyiben részt kell venni” – írja, megjegyezve: “semmit sem von le ennek az érdeknek a helytállóságából, hogy ellenzékben a Fidesz nem látta a fától az erdőt (a Nabuccótól ezen összetett probléma egészét), és kígyót-békát kiabált ránk”.

Az MSZP szerdán arcátlanságnak nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és stábja egy 12 millió forintért bérelt repülőgéppel utazott hivatalos bakui útjára. A miniszterelnökség erre azt közölte, a magyar kormánydelegáció bakui utazásának módja indokolt és költségkímélő, a bérelt repülőgép pedig a bekért ajánlatok közül a legolcsóbb volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik