Belföld

Szilvásy: Felkészületlen volt a rendőrség

A Fidesz folyamatosan azt sugallja a választóinak, hogy az MSZP a titkosszolgálatokat politikai célra használja fel. Ez pedig kísértetiesen hasonlít a megfigyelési ügyhöz – jelentette ki Szilvásy György volt titokminiszter az MTV Ma reggel című műsorában.

A hackerügy kapcsán azt elismerte, hogy a hackert ő mutatta be a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának, arról azonban nem látott semmiféle papírt, hogy a szóban forgó személy törvénytelen akciókat hajtott volna végre. És az sem igaz, hogy mindezekről jelentéseket kapott volna – szögezte le Szilvásy.

A 2006-os őszi zavargások kapcsán a szocialista politikus azt állította, hogy a Jobbik, a Fidesz szervezeteinek összefogása, a szélsőségeket támogató kettős beszéde politikai hátszelet adott az eseményeknek.

Beszélt arról is: a Fidesz azt sugallja, hogy a politika volt a rendőri tehetetlenség mögött, de ez messze nem igaz. Szeptember 18-án a rendőrségi és a nemzetbiztonsági rendszer is felkészületlen volt az eseményekre – hangsúlyozta a volt titokminiszter.

Hozzátette: volt egy 20 éves konszenzus, miszerint az NBH nem foglalkozik politikai érintettségű dolgokkal, így fogalmuk sem volt arról, mit terveznek azok a szervezetek, melyek politikai támogatást adtak a zavargásokhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik