Belföld

Visszavonták a honvédkórház egyik főorvosának vezetői megbízatását

A főorvos leváltásának egyik oka a lúggal megitatott kismama esete volt.

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán visszavonta Török Miklós, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) szülészeti-nőgyógyászati osztályát irányító főorvos vezetői megbízatását – jelentette be Grósz Andor, a kórház megbízott főigazgatója. Grósz Andor az ügyben összehívott sajtótájékoztatón elmondta: Török Miklós munkaviszonyát nem szüntették meg, így továbbra is a kórházban dolgozhat. Török Miklós tapasztalatára, szakmai képességeire továbbra is igényt tart a kórház.

Az osztályvezető leváltásával összefüggésben említette a lúggal megitatott kismama esetét, de nem csak ez volt a konkrét ok a miniszter döntésében – mondta a megbízott főigazgató. Kifejtette: az elmúlt három év során ezen az osztályon is történtek kisebb-nagyobb hibák, melyek közül két alkalommal kellett átfogó vizsgálatot folytatni az osztály tevékenységével kapcsolatban. A honvédelmi miniszter pedig ezen elmúlt három év történései után nem látta biztosítottnak az osztály ilyen formában történő továbbműködését – tette hozzá Grósz Andor.

Arra a kérdésre, hogy ki veszi át Török Miklóstól a szülészeti-nőgyógyászati osztályvezetői teendőket, elmondta: az osztályon számos kiváló szakember dolgozik, akik korábban elődintézményeiknél, illetve más budapesti kórházban osztályt vezettek, egyiküket pedig csütörtökön ki fogja jelölni erre a posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik