Belföld

Romagyilkosságok- Tőle raboltak fegyvereket

Annyira profin dolgoztak a gyanúsítottak, hogy a vadász rendőröknek hitte őket.

Először profi kommandósoknak hitte kirablóit az a besenyőszögi vadász, akihez a romagyilkosságok gyanúsítottjai törtek be 2008 márciusában – írja az [origo]. A támadók a férfi több, szabályosan tartott fegyverét elvitték.

A vadász elmondta: a rablás éjszakáján álarcos, fegyveres férfiak rontottak be a házukba, akik rendőrnek adták ki magukat. Mindegyikük tudta a dolgát, nem bántottak senkit, egymáshoz alig szóltak – tette hozzá. A vadász először azt gondolta, félreértés vagy rossz vicc áldozata lett, de végül rádöbbent, hogy másról van szó.

„Mikor hallottam, hogy veszik ki a fegyvereket, próbáltam mondani, hogy mindegyikre van engedélyem, és hol találják meg ezeket a papírokat. Ekkor esett le, hogy nem rendőrök, mert az egyik erre azt válaszolta, hogy nekik nem kellenek a papírok” – mesélte a neve elhallgatását kérő férfi.

A családot megkötözték a gyanúsítottak, de az apának sikerült kiszabadulnia, ezután értesítette a rendőrséget. A vadász nem érti, miért pont az egyik általuk az interneten árult fegyver keltette fel a gyilkossággal vádolt támadók érdeklődését. Mint mondta: semmi különleges nincs benne, valószínűleg ott hibáztak, hogy pontos lakcímüket is feltüntették a hirdetésben.

A rendőrök 2008. júliusában lezárták a nyomozást az ügyben. Legközelebb a romák elleni támadások idején hívták a vadászt: töltényhüvelyeket kértek tőle vizsgálatra. Végül a gyanúsítottak lefülelése után, az férfi egyik ismerőse fedezte fel az elrabolt puskákat egy internetes oldalon. A vadász ekkor vette fel újra a kapcsolatot a hatóságokkal, majd azonosította a fegyvereket.

AJÁNLOTT LINK:

Akiktől fegyvert raboltak a romagyilkosságok vádlottjai

– [origo]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik