Belföld

Gyermekkönyvet jelentet meg Obama

Gyermekkönyvet írt Barack Obama: az Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters (Rólad énekelek: levél lányaimnak) című könyv november 16-án jelenik meg.

Az amerikai elnök írása tizenhárom híres amerikai történeteit tartalmazza: többek között az első elnök, George Washington, Jackie Robinson baseballjátékos és Georgia O’Keeffe művész, festő szerepel a könyvben.

Az elbeszélések illusztrációit Loren Long készítette, aki Madonna gyermekkönyvének elkészítésében is közreműködött. Obama könyvének címlapján a két elnökcsemete, Sasha és Malia látható, miközben egy mezőn sétáltatják kutyájukat, Bót.

A negyven oldalas kiadványt elsősorban három év feletti gyermekeknek ajánlják. Az első kiadás során ötszázezer példányban fog megjelenni, és 17,99 dollárba (négyezer forintba) kerül majd. Az eladásból származó bevételt egy gyermekeket segítő alapítvány kapja.

Barack Obamának eddig két írása vált bestsellerré: a Dreams of My Father (Apám álmai) című visszaemlékezések és a Magyarországon Vakmerő remények – gondolatok az amerikai álom újraélesztéséről címmel 2008-ban megjelent könyv.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik