Belföld

Egy lépésben lett főosztályvezető az új NFÜ-elnök lánya

A 27 éves Petykó Adrienn a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt könyvvizsgáló asszisztensként dolgozott.

Az Orbán-kormány hivatalba lépése után a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének kinevezett Petykó Zoltán lánya a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz került – írja az Index. A 27 éves Adrienn – miután a napokban lezajlottak a főosztályvezetői személycserék – a költségvetési főosztály irányítója lett.

Az NFÜ új elnökének lánya eddig a Deloitte Zrt.-nél dolgozott könyvvizsgáló asszisztensként. A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán végzett, még nem dolgozott a közigazgatásban, a költségvetési ügyekben pedig nem szerzett jártasságot.

Az Index a kinevezés hátteréről meg akarta kérdezni a minisztérium sajtóosztályát, de egyelőre nem kapott választ. Apjáról már nyáron azt írta a HVG, hogy új pozíciója nemcsak az uniós pénzek elosztásában, hanem az agrár- és vidékfejlesztési területen is erős emberré teszi.

A fideszes sztármenedzserként emlegetett Petykó a párt befolyásos szolnoki gazdasági csoportjának tagjaként került a nagy állami cégek közelébe. Bábolnai működése idején párhuzamosan a Hungexpónál elnök-vezérigazgatói posztot is betöltött, az utóbbi években a Közgép felügyelőbizottsági elnöke volt.

Az agromonitor.hu szerint ezenkívül is akadt érdekes váltás a tárcánál, a korábbi természeti erőforrások, most erdészeti, halászati és vadászati főosztály vezetőjének Vajai Lászlót nevezték ki. Ő a 90-es években – benne az első MSZP-SZDSZ-kormány idején – az agrártárca vadászati főembere volt.

Vajaival szemben ugyanakkor meglehetősen nagy a bizalmatlanság az erdésztársadalomban. Szakmai múltja az erdészekkel szemben álló vadászlobbihoz köti – állítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik