Belföld

Az LMP üdvözli Sukoró visszaminősítését

A párt szerint ez csak az első lépés.

A Lehet Más a Politika (LMP) üdvözli, és saját kezdeményezése eredményeként értékeli, hogy a gazdasági miniszter utasítást adott a King’s City kiemelt beruházási státusának visszavonására. Ezt Matolcsy György gazdasági miniszter tegnap a parlamentben, Schiffer András LMP-s frakcióvezető interpellációjára adott válaszában jelentette be.

Az LMP hetek óta szorgalmazta, hogy a kormány helyezze végre hatályon kívül a Gyurcsány-kormány egyik utolsó rendeletét, amely kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a sukorói kaszinóberuházást. Az LMP szerint ez csak első lépés, a párt továbbra is követeli “az egész botrány alapját képező, a Fidesz és az MSZP egyetértésével meghozott kiemelt beruházási törvény hatályon kívül helyezését”.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta nyomoz ismeretlen tettes ellen a King’s City kaszinóberuházáshoz köthető sukorói, albertirsai és pilisi ingatlanok cseréje ügyében. A nyomozás során Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök is tanúvallomást tettek.

Az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is vizsgálatot folytat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik