Belföld

Koránégetés ellen tiltakoztak: lelőtték őket

Afganisztánban a biztonsági erők vasárnap agyonlőttek két tüntetőt, akik egy koránégetés elleni megmozduláson vettek részt.

A Logar tartománybeli Baraki Barak körzetben tartott tiltakozást a biztonságiak megpróbálták feloszlatni, és ennek során hét tüntetőt sebesítettek meg.

Mint Mohammad Rahim Amin, a körzet elöljárója elmondta, két ember a kórházban belehalt a sérüléseibe, ezzel háromra emelkedett a péntek óta tartó zavargások halálos áldozatainak száma.

Jóllehet Terry Jones floridai lelkész elállt tervétől, hogy máglyára veti a Koránt, kezdeményezése az amerikai Tennesseeben követésre talált, ahol a Korán két példányát égették el.

Az afgán tiltakozások nyomán az ENSZ kabuli képviselője csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy halasztást szenvedhet a szeptember 18-ra tervezett afgán parlamenti választások lebonyolítása. A törékeny biztonság amúgy is gondot okoz, a tervezett 6835 választási központból több mint ezret nem nyitnak meg.

Vasárnap az ISAF, az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők szóvivője bejelentette, hogy szombaton az ország keleti részén fekvő Nangargharban megölték azt a tálib parancsnokot, aki rakéta merényleteket tervezett a választási helyiségek ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik