Belföld

LMP: a városok az ingatlanspekulánsok foglyai

Az LMP szerint a városi önkormányzatok többsége ingatlanspekulánsok foglya.

Az őszi önkormányzati választáson bizalmat kapó LMP-s képviselők arra fognak törekedni, hogy a helyhatóságokat segítsék felszabadítani ebből a kényszerű rabságból – mondta az LMP parlamenti frakcióvezetője. Azt szeretnék elérni, hogy a városok megmaradt zöldfelületei ne váljanak újabb spekulációk áldozataivá, és a jövőben ne lehessen önkormányzati zárt üléseken “mutyizni” egy-egy település ingatlanvagyonával – jelölte meg pártja egyik választási célját Schiffer András.

A fővárosban és a megyei jogú városokban induló ingatlan-fejlesztések kapcsán pedig az LMP képviselői azt fogják szorgalmazni, hogy azok keretében elsősorban szociális bérlakások épüljenek minél nagyobb számban – jegyezte meg.

Az LMP egy másik tapasztalataként úgy látja, “a különböző pártok köré telepedett oligarchák megfojtják a helyi közéletet” – vélekedett a politikus, hozzátéve: ezért az októberi voksolás után képviselői mandátummal rendelkező LMP-sek arra fognak törekedni, hogy ettől a függéstől mentesítsék majd a városok közalkalmazottait, értelmiségi köreit és a helyi vállalkozókat. Legyen szabad nyilvánosság, legyen szabad politikai közélet minden városban Magyarországon! – hangsúlyozta pártja egyik fő célját Schiffer András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik