Belföld

Hetvenéves nő demonstrál Zalaegerszegen

Egyszemélyes, határozatlan idejű demonstrációba kezdett a hetvenhét éves Zagyva Emma az általa csalónak tartott brókerek ellen Zalaegerszegen, a Kossuth utcán - írta a Zalai Hírlap.

A demonstrációt annak rendje és módja szerint bejelentette a rendőrségen, de a hatóság péntek reggel mégis közbelépett, mert Emma néni tábláján a brókerek nevét tartalmazó felirat állt, ami sértette a személyiségi jogaikat. Később azonban visszatért és már megfelelő, “Két csaló bróker dolgozik itt, a Kossuth utcában” feliratú táblával állt ki a brókerház kapualjába – olvasható a napilapban

Zagyva Emma a lapnak azt mondta, hogy a “csaló brókerek” Szombathelyen többeket rávettek egy svájci, füstmentes cigaretta gyártásával foglalkozó cég részvényeinek vásárlására. Zagyva Emma az eladott tanya árát, négymillió forintot költött részvényekre, de a cég tönkrement, a befektetett pénz pedig elúszott. Két károsult társával már a bíróságon is járt, de a Vas megyei testület nem adott helyt követelésüknek.

A két bróker jelenleg Zalaegerszegen dolgozik, ahova Emma néni követte őket. A lapnak azt mondta, azért demonstrál, hogy másokkal ne fordulhasson elő hasonló eset.

Az egyszemélyes tüntetést Zagyva Emma hétfőn folytatja, és úgy tervezi, hogy éhségsztrájkba is kezd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik