Belföld

A Jobbik csak egy politikai posztot engedne

A Jobbik törvénymódosítással tiltaná meg, hogy az országgyűlési képviselők más politikai posztot is betölthessenek - közölte a párt alelnöke.

Novák Előd kijelentette: “a politikusbűnözés úgynevezett törvényesített formáival szemben is fellép a Jobbik, legyen szó a mentelmi jogról intézményéről vagy éppen a politikusi álláshalmozásról”.

Szavai szerint nemcsak társadalmi igazságtalanságnak tartják, ha egy politikus több helyről vesz fel főállású fizetést, de úgy látják, hogy az országgyűlési képviselői funkció mellett nem lehet tisztességgel ellátni más feladatokat.

Novák Előd azt mondta: mára már gyakorlattá vált, hogy egy-egy parlamenti képviselő polgármester, megyei közgyűlési tag, települési képviselő, felügyelőbizottsági vagy külsős bizottsági tag is.

Hozzátette: az üzleti életet nem kívánják korlátozni és a képviselőknek lehetőségük van saját vállalkozások indítására, de az ellen fellépnének, hogy több politikai megbízatást is kaphassanak, mert “a képviselőség főállásnak számít”.

A politikus azt mondta, hogy javaslatuk hétfőn kerül az alkotmányügyi bizottság elé, “akkor fognak a tárgysorozatba vételéről dönteni, várhatóan elutasítják, hiszen egyetlen ellenzéki javaslatot sem vettek még ebben a ciklusban tárgysorozatba a bizottságokban”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik