Belföld

Szövetség a fővárosi szocialista jelöltek között

Rögzítik a kerületek és a főváros által közösen megvalósítandó pontokat.

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje elmondta: Budapestet nem lehet 23 elszigetelt “királyságként” felfogni, hanem erős közösségekben és szövetségben kell gondolkodni. Hozzátette, minden fővárosi szocialista polgármesterjelölttel megállapodást köt a következő hetekben, amelyben írásban rögzítik a legfontosabb lépéseket, amelyeket a fővárosnak és a kerületeknek közösen kell megtenniük. Mint mondta, számon kérhető módon, ütemterv szerint meghatározzák ezeket.

A tennivalók között a felnőtt járóbeteg-ellátás javítása, egy konkrét szakrendelő felújítása, valamint a zöld közösségi program bővítése, a parképítés gyorsítása, további játszóterek, ivókutak, szökőkutak építése, valamint a panelházak megújítása szerepel – mondta. A kerületi alfejezetek beépülnek a főváros programjába.

Horváth Csaba arról is beszélt, egyeztető fórumot hozna létre a főváros vezetése és a kerületi polgármesterek között, hogy a városrészeket érdemben bevonja a fővárosi döntéshozatalba. A cél az, hogy a kerületek érdeke és a főváros összérdeke együtt érvényesülhessen.

Élő Norbert, az MSZP X. kerületi polgármesterjelöltje arról számolt be: a kőbányai szerződésben szerepel a főváros részvállalása az ÖKO+ és a Panel Programban is. Ez azt jelenti, hogy a fővárosi önkormányzat az önrész felét állná évente két ház esetében, hogy “begyorsuljon” a beruházás – tette hozzá. Mint mondta, a 30 ezer lakos nagy része távfűtéses házban lakik, ezért fontos szerepet kap a fűtéskorszerűsítési projekt, amivel 30 százalékos megtakarítást lehet elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik