Belföld

Oligarchákról beszél a “Fidesz-bérencnek” nevezett polgármester

Verbai Lajost néhány hete zárták ki a kőbányai MSZP-frakcióból.

Korábban Élő Norbert, a kerület szocialista polgármesterjelöltje azt mondta, azért zárták ki Verbait a frakcióból, mert a polgármester – az MSZDP által támogatott független jelöltként – “félreérthető tájékoztatással szocialista szimpatizánsoktól is elhozta az ajánlószelvényeket”. A szocialista politikus “Fidesz-bérencnek” nevezte Verbai Lajost (képünkön), aki az MSZP-ből már májusban kilépett.

A kizárt polgármester a Hírszerzőnek adott interjújában azt mondta, Kőbányán vannak olyan alapszervezetek, amelyek tagságával a különböző helyi MSZP-rendezvényeken szinte egyáltalán nem találkozott, csak a küldöttértekezleten, döntéshozatal során. Szerinte az így meghozott döntések előzetes háttéralkuk során dőltek el.

Verbai azt mondta, már tavaly decemberben szóvá tette, hogy nem indul újra szocialista színekben, amennyiben nem teljesül néhány feltétel. Kifogásolta, hogy a tagrevízió után is ugyanazok maradtak az alapszervezetek élén, mint korábban, a csalásokért nem járt retorzió. Emellett elfogadhatatlan volt, hogy egyes embereknek nyolc-tíz különböző tisztsége van, és az oligarchikus családi viszonyokat is megszüntette volna – tette hozzá.

A polgármester azt mondta, öt-hat olyan nagy ügyről lehet beszélni, ahol az önkormányzatot kár érte, de folyamatosan kerülnek felszínre újabbak is. Mindez több százmilliós nagyságrendű kárt jelent. Szerinte a botrányok egy idő után már az országos vezetésnek is kínossá váltak, de nem léptek fel kellő határozottsággal.

Verbai úgy véli, a párton belül más kerületekben is alkalmazták a “kőbányai módszert”.

AJÁNLOTT LINK:

Oligarchák Kőbányán – interjú az MSZP-ből eltávolított polgármesterrel (Hírszerző)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik