Belföld

Kormány vs. bankok: az LMP szerint káros

Administrator
Administrator

2010. 09. 10. 15:44

Az LMP a Fidesz nyolcpontos tervezetét a devizahitelesek megsegítésére jó irányúnak tartja.
Korábban a témában:

Az LMP károsnak tartja, hogy ismét “bokszolás” indult a bankok és a kormány között; a Fidesz nyolcpontos tervezetét a devizahitelesek megsegítésére jó irányúnak tartják, de nehezményezik, hogy nem történt róla egyeztetés – mondta Ertsey Katalin, a párt országgyűlési képviselője. A politikus azt mondta: nem értik, miért várt a tervezettel a Fidesz a 226 forintos frankárfolyamig, és miért nem egyeztettek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével.

Hangsúlyozzák: az egyoldalú hátrányos szerződésmódosítás tilalma nagyon fontos, ezt a banki magatartáskódex továbbra sem zárja ki.

Emlékeztetett, a bankszövetség szerint nonszensz polgárjogi szerződésekbe így belenyúlni. Az LMP viszont azt tartja nonszensznek, hogy a bankok jelenleg az ügyfél kárára egyoldalú kockázatvállalást hoznak létre egy kétoldalú szerződéssel, és ezt egyoldalúan módosíthatják, ha nekik hátrányos – mondta.

Fontosnak tartják, hogy a javaslatban a “kis rejtett és alattomos” díjakat ki akarják iktatni, mert ezek is hozzájárulnak a terhek indokolatlan növekedéséhez. Viszont azt, hogy a terhek ne nőhessenek, döntő módon az árfolyam befolyásolja, tehát szerintük továbbra is hangsúlyos bizalomnövelő intézkedések kellenek a piac felé, amelyek a forint helyzetét javítják.

Mint mondta: ehhez látni kellene a Fidesz átfogó gazdaságpolitikáját; az egyeztetést nem lehet megspórolni, ezért javasolták egy eseti bizottság felállítását, ahol szakmai alapon ki lehetne dolgozni az irányát annak, hogy “mit akar a kormány”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.